INDEX

BOS - CODESPEL

Je laat het codespel twee keer spelen. Eerst overdag om te wennen en daarna 's avonds in het donker.
OVERDAG:
In het bos wordt een cirkel gemaakt. Hierbinnen worden door de leiding achtereenvolgens op bepaalde tijdstippen, korte berichten opgehangen.
Twee spelers worden geblinddoekt en nemen plaats in de cirkel. Op circa 20 meter afstand van de cirkel worden nog eens 4 cirkels gemaakt, voor elke groep deelne mers een. Op teken vertrekken er bij de start van elke groep twee spelers. Ze proberen zonder gehoord te worden de middencirkel te berijken. Als de geblinddoekte spelers iets horen wijzen ze in die richting. Klopt dat (controle door de leiding), dan moet die speler terug. Een andere speler mag het dan proberen. Doel van het spel is om als groep zo snel mogelijk de berichten te bemachtigen. De korte berichten staan in code. Het ontcijferen gebeurt in de eigen cirkel. Welke groep heeft als eerste de berichten gedecodeerd?

'S AVONDS:
De twee spelers in de grote kring krijgen nu elk een zaklamp. Ze hoeven niet geblinddoekt. Als ze iets horen of zien schijnen ze met hun zaklamp in die richting. Wordt een van de sluipers met de lichtstraal geraakt, dan start deze terug naar zijn eigen cirkel en start een ander speler. Voor de rest wordt het spel hetzelfde gespeeld als overdag.